Menu
Menu

Philippe Benjamin Skow

Advokatfuldmægtig

Mød Philippe, som er advokatfuldmægtig i vores afdeling for Corporate / M&A. Philippe har arbejdet hos Bird & Bird siden 2022 og rådgiver start ups og multinationale klienter inden for især teknologi-, kommunikation-, detail & forbruger-, medie- og underholdningssektorerne.

Hvad fik dig til at vælge at søge en stilling hos Bird & Bird?

💬 "Bird & Birds internationale kultur er helt unik. Herudover tiltalte især Bird & Birds globale tilstedeværelse mig, hvilket harmonerer med min internationale baggrund, erfaring og netværk."

Hvordan vil du beskrive en typisk arbejdsdag hos Bird & Bird? Hvilke specifikke arbejdsopgaver har du som advokatfuldmægtig?

💬 ”Ofte består min arbejdsdag af gennemgang af selskabsretlige dokumenter, for eksempel et virtuelt datarum under en due dilligence, i forbindelse med køb-og-salg af virksomheder, samt udarbejdelse af selskabsretlige dokumenter, f.eks. udkast til en ejeraftale. Derudover har jeg også prøvet kræfter med international voldgift samt udarbejdelse af kontrakter i forbindelse med køb og salg af lejerettigheder på telekom-området.”

Hvordan støtter Bird & Bird dine karrieremål og professionelle udvikling?

💬 ”Bird & Bird er meget lydhøre og imødekommende i forhold til hvilken vej, man måtte have lyst til at gå og i forhold til at understøtte de områder, man inspireres mest af. Via vores Learning & Development portal har vi mulighed for at deltage i et hav af interessante interne uddannelseskurser med internationale eksperter. Fx kurser i, hvordan man læser og forstår årsrapporter, optimerer sin præstation eller opbygger klientrelationer. I tillæg hertil har vi jævnligt retreats rundt omkring i verden, hvor alle medarbejdere fra hele Bird & Bird inden for et særligt område, eks. Corporate, mødes til udvikling af kompetencer og samarbejde på tværs af landegrænser. Det er helt unikt.”

Hvad har været de mest spændende eller udfordrende projekter, du har arbejdet på indtil videre?

💬 ”Der har været mange. NNIT-sagen til 1,3 mia kr. var sjov at få lov at være med på, idet den var så stor og kompleks og involverede mange specialister fra forskellige teams. Det var skønt at opleve, hvordan folk løftede i flok og arbejdede målrettet og hårdt til langt ud på nætterne mod ét fælles mål. Det har også været spændende at være med på en international voldgiftssag, der bl.a. omhandlede EU's sanktioner i forlængelse af Ruslands invasion af Ukraine.”

Er der nogen sociale aktiviteter eller begivenheder, som du mener i særlig grad bidrager til et positivt arbejdsmiljø?

💬 ”Der er rigtig mange, både lokalt og internationalt. Lige fra fredagsbar, løbeklub og boksetræning med Mikkel Kessler, over klientarrangementer om så forskellige emner som AI og Mellemøsten, til vores internationale retreats med kollegaer fra hele verden. Det er fantastisk inspirerende og stimulerende, både mentalt, fysisk og socialt.”

Hvad synes du adskiller Bird & Bird fra andre advokatfirmaer?

💬 ”I forhold til klienter er det helt klart vores internationale tilstedeværelse og one firm og one stop shop koncepter. Det betyder, at vores internationale klienter kun behøver forholde sig til ét kontor, frem for fx 40 forskellige. Desuden har vi en dyb sektorspecialisering, som gør, at vi altid kan levere nogle af verdens bedste specialister til en given kompleks problemstilling eller i et højreguleret område, fx inden for life science og kunstig intelligens. I forhold til det kollegiale er det især vores internationale kultur samt kollegaers globale baggrund og udsyn. Mange har typisk boet i flere lande, taler flere sprog og har både interesse for kultur og en forståelse for forskellige kulturer.”

Har du et godt råd, du vil dele med andre, der overvejer at gøre karriere i et internationalt advokatfirma som Bird & Bird?

💬 ”Ræk gerne ud. Vi byder gerne på en kop kaffe og en uforpligtende snak, hvis du har høje ambitioner og et internationalt udsyn.”

Har din baggrund som klassisk musiker påvirket din tilgang til og dit perspektiv på dit nuværende arbejde som advokatfuldmægtig? Er der nogle færdigheder eller egenskaber, som du har overført fra din musikalske karriere, eller som du drager særligt nytte af i din juridiske karriere?

💬 ”I høj grad. At være klassisk musiker fra barnsben er som at være elitetennisspiller. Arbejdstilgang, byrde og pres er ekstremt. Man øver op til 15 timer om dagen med et ekstremt detaljefokus. For eksempel øvede jeg én tone i ti timer om dagen i et år for at få et perfekt buestrøg. Man skal overskue et stort og dybt komplekst materiale skrevet af verdens genier. Til slut skal man levere en overbevisende top-performance under ekstremt pres, fx i en konkurrencesituation hvor man ryger ud, hvis man blot rammer én tone forkert ud af 10.000 noder. Man skal derudover kunne samarbejde med andre kunstnere og være fuldstændigt synkroniseret ned til millisekundet med et 120 mand stort orkester. Samtidig med at man selv performer, skal man således være lyttende, give plads og kunne indgå fleksibelt i en større sammenhæng. Der er derfor rigtig mange paralleller med dét at være jurist i et team med sans for detaljerne i et stort og dybt komplekst materiale, hvilket til slut skal resultere i en koncis og overbevisende skrivelse eller optræden i retten.”

Hvordan forener du din interesse for musik med dit arbejde som advokatfuldmægtig? Har du stadig tid til at spille violin eller deltage i musikalske arrangementer?

💬 ”I min fritid giver jeg fortsat enkelte udvalgte koncerter, hvis jeg føler, at det giver mening. Fx ved Præsident Macrons statsvisit eller ved et større charity galashow, hvor Ole Henriksen var vært, og der blev rejst penge til Gadens Børn.”

Har du et godt råd til andre, der overvejer at skifte karrierevej?

💬 ”Vær ikke bange, men modig. Glem hvad familie og venner måtte mene og formane, lyt til din indre stemme og forfølg din unikke vej. Undersøg så meget du kan på forhånd ved at læse og tage kontakt til folk i den branche, du gerne vil ind i. På den måde ved du forhåbentligt bedre, hvad du går ind til, og du undgår at blive overrasket. Tag springet. Du vil ikke fortryde det!”